Openbaar Vervoer naar Baarle – Hertog

Hoe kom ik bij Zena Vuurwerk “De Bunker” of “Tabac o thiek” met het Openbaar Vervoer?

Hoe kom ik in Baarle-Hertog/Nassau met het openbaar vervoer (Bus)?

Stap 1: Neem de Trein naar BREDA of TILBURG

Stap 2: Pak daar bus 132, deze gaat naar Baarle Hertog. Het kaartje koop je IN DE BUS of je kan natuurlijk inchecken met je Nederlandse Ov-chipkaart. Het best kun je een dalurenkaartje kopen bij de chauffeur waarmee je voor 5,50 euro de hele dag van de bus gebruik kunt maken binnen Noord-Brabant.

Stap 3: Stap uit op de Willem Alexanderstraat of de Sint Jansstraat, loop daarna het dorp in (richting de kerktoren dus), of direct naar Zena Vuurwerk. De bushalte waar je uitstapt is nog Nederland, wanneer je doorloopt en bijna bij Zena bent loop je België in. Het is verstandig om als je uitstapt te kijken toelaat de bus weer terug gaat, dit voorkomt dat je met een tas vol vuurwerk op de bus moet staan gaan wachten.

Stap 4: Op de terugweg loop je naar een willekeurige bushalte (die bijna overal in Baarle te vinden zijn) en kijk je hoelaat je bus (ook weer 132) terug gaat. Dat staat op de borden bij de bushalte 😉

Tips:

– Hoelaat je trein gaat, hoeveel de reis je gaat kosten, waar je moet overstappen etc. kun je hier vinden: http://www.9292ov.nl
– Hoe je vanaf de halte bij Zena Vuurwerk komt, kun je hier bekijken: http://www.routenet.nl

  • In Baarle- Hertog zijn er veel vuurwerkwinkels te vinden. De prijzen schelen enorm onderling. Pak niet de eerste, de beste winkel maar loop direct naar Zena Vuurwerk. Veel winkels in Baarle-Hertog kopen hun vuurwerk in bij Zena, waardoor ze automatisch duurder zijn.

Adres van Zena in Baarle:

ZENA “DeBunker”
Klokkenstraat 6a
Baarle-Hertog
Tel: 0032-479264903
Het hele jaar door op ZONDAG open, behalve op feestdagen, vanaf Augustus elke dag geopend (ook zaterdag en zondag)

ZENA “Tabac-o-tiek”
Kapelstraat 12
Baarle-Hertog
Tel: 0032-479264903
Open vanaf SEPTEMBER

Zijn er controles op de bus?
Zelden, maar de kans is er wel! Over het algemeen is er vrijwel nooit controle, als deze er is, is dit vaak in de weekenden/vakantie’s of de laatste dagen van het jaar.

Hoe verklein ik de pakkans?
Geen pijlenstokken uit je tas laten steken, niet met grote sporttassen zeulen, niet te laat in het jaar gaan, tussen Oktober en eind December is de pakkans zeker 90% groter als daarbuiten.

– De 132 gaat om het uur op zondag, houd er rekening mee.
– Er rijd op de route van de bus vaker politie, dit komt omdat er in de buurt een politiebureau is. In Baarle zelf rijdt wel eens een wijkagent rond in een politiebusje, deze is vaak alleen en controleert niet op Vuurwerk.
– Ga met voorkeur pas in de avond naar huis. Als er controles zijn, zijn deze er meestal rond de tijden dat de winkels open zijn.
– Ga niet met teveel mensen tegelijkertijd, zeker groepjes jongeren vallen snel op.
– Praat in de bus niet over vuurwerk.
– In Breda zelf rijd er veel politie. bij het busstation zelf is ook een politiebureau(tje). Schrik daar echter niet van, en blijf gewoon kalm.
– Al gezegd, maar: Ga gewoon voor september naar baarle! Vorig jaar was er een buscontrole waarvan ik weet, en die was in december.
– Ga bij voorkeur met de bus naar Baarle als het droog is, je wilt niet in de regen komen te staan met vuurwerk.
– Zorg dat je tassen altijd gesloten zijn.
– Er past ook veel vuurwerk in een rolkoffer + het is makkelijk te vervoeren!
– Steek niets af in Baarle – Hertog zelf! je zou denken dat het logisch is om dat niet te doen, maar je hebt er bij… + de winkels die in Baarle zitten krijgen klachten van geluidsoverlast van bewoners.
– En maak er natuurlijk een leuk dagje Baarle van!
– Gooi je (vuurwerk)afval niet zomaar op straat, daar houden ze in Baarle niet van.

Advertenties

10 gedachtes over “Openbaar Vervoer naar Baarle – Hertog

  1. En hoe zit dat dan met de buschauffeurs? Ik heb gehoord dat die ook letten op vuurwerk en opvallende tassen. Enige tips om zo min mogelijk op te vallen daar als jong volwassene?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s