Vuurwerk uit België

De prijzen en kwaliteit van vuurwerk uit België verschillen sterk.
In België is het siervuurwerk stukken goedkoper als in nederland, in belgie heb je bijvoorbeeld al een mooie pot/cake voor € 19,- in Nederland begint het pas vanaf ongeveer 50 euro. Daar komt ook nog bij dat er in België veel vaker acties in de winkels zijn omdat ze het hele jaar door vuurwerk mogen verkopen. Je kunt er dus vanuit gaan dat je qua siervuurwerk minimaal 4x goedkoper uit bent.
Dit komt doordat de veiligheid + vervoer’s eisen in Nederland veel strenger zijn als in België. Dit drijft de prijs sterk op.
In België mag bijvoorbeeld alles vervoert worden in normale kartonnen dozen, terwijl in Nederland om deze kartonnen nog een ijzeren kooi moet zitten. Deze zijn niet goedkoop en de omvang van de doos wordt een stuk groter plus hij wordt zwaarder, dit drijft de vervoerskosten weer op. Ten slotte zijn in Nederland de belastingen en accijns op vuurwerk hoger.
In België knalt het vuurwerk ook harder als in Nederland. Dit komt omdat er in België in bijna alle producten Flitspoeder wordt verwerkt, dit poeder zorgt voor een mooie, felle, witte flits en hardere knal.
In België mag er voor consument tot 2 gram flitspoeder verwerkt zijn in knalproducten ( losse knallers ).
Dit Flitspoeder is duurder als het buskruid wat verwerkt word in de Nederlandse knalproducten daarom zijn de knalproducten in België dus niet goedkoop. ( Knallers als Cobra’s, Explod, Shells, Super Vlinders en Lawinepijlen zijn niet legaal te koop in België )
De conclusie van dit verhaal is dus, het is voor iedereen die vuurwerk afsteekt aantrekkelijk om in België te kopen, vanwege de lage prijzen en het mooie vuurwerk.
Mocht je vragen hebben over Belgisch vuurwerk stuur een e-mail naar vuurwerknieuws@gmail.com

Wil je weten welke vuurwerkwinkels er allemaal in Belgie te vinden zijn? Neem dan een kijkje op deze pagina: https://vuurwerknieuws.com/vuurwerk-winkels-belgieduitsland/

Advertenties

15 gedachtes over “Vuurwerk uit België

 1. Hello.
  I hope you can reade english,can some one help me to get crackers/bangers(knall) to new-year
  and ship to Denmark.I have contact a lots of vuurwerkshop but no one will, ship to Denmark.I can not see that is a problem because I get little from france, but I will have little stronger and bigger (knall),like Big spanish cracker(I think is 808 cracker?)Chooet banger(biggerst),Multi bang(I think is from Chooet-and is big like a hand?)Cobra/Atomyc-6)or something like that,can some one help me to buy and ship to Denmark,I will pay what is cost.
  Kind regard J.Clausen.

  • hi, sorry but i don’t sell fireworks, but i can tell you a lot about it.
   the a-bomb and the colour salte are the biggest bangers in belgium not the bsc 808

 2. Echt ,mensen de zilversalut 36 shots van wolfvuurwerk is super.. [ zie you tube]
  Maar is er ook in belgie te koop? met een knal als deze zilversalut?
  Voor stukken minder als 20 euro want dat dat kost deze in nederland.

 3. hoi met fred uit nederland wat is een goed adres in belgie waar ik mooie en goed korer dan in nederland kan halen ik woon net op de gres van nederlands pete bij kapelle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s